Babymassage met yoga voor kinderen met eczeem

Voor iedere baby heeft babymassage vele voordelen zo ook voor baby’s met eczeem. Nu kunnen baby’s met eczeem vaak niet gemasseerd worden met de Shantala of Westerse massagetechnieken, maar er bestaan wel andere mogelijkheden om baby’s met eczeem te masseren. Deze technieken zou ik graag aan ouders/verzorgers willen leren omdat juist deze baby’s een stukje extra aandacht verdienen.

Tijdens de lessen komen 2 verschillende technieken aan bod die altijd gebruikt kunnen worden, maar ook kan bekeken worden of er deels wel via shantala en westerse technieken gemasseerd kan gaan worden. Naast babymassage komen yoga oefeningen aan bod, worden op kinderliedjes massages  en yoga oefeningen uitgevoerd en wordt er aandacht besteed aan verschillende thema’s (o.a. buikkrampen, slapen, ritme, lichaamstaal, Dunstan babytaal, basisbevestigend dragen). Na de lessen is er de gelegenheid om tijdens een kop thee of koffie nog even na te kletsen. Er is altijd ruimte om te voeden.

De lessen zijn bedoeld voor ouders/verzorgers van baby’s met eczeem vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden (kruipleeftijd).

Algemene informatie:

  • Locatie: Kienhout 9 te Arnhem of zelf te bepalen in de regio Arnhem, Elst, Wageningen, Nijmegen
  • Het tarief is inclusief:
    • massage olie voor tijdens de les
    • massage olie voor thuis
    •  uitgebreide hand out (25 pagina’s) waarin de massage technieken, yoga oefeningen en de besproken thema’s beschreven staan

 

 

 

No comments yet.

Geef een reactie