Advies rondom inbakeren

Inbakeren

 

Inbakeren is niet iets nieuws, maar een oeroude traditie welke tot aan het einde van de achttiende eeuw werd toegepast. De manier waarop tot dan toe werd ingebakerd bleek  de groei te belemmeren, zodat het niet meer standaard werd gedaan.

Ongeveer 15 jaar geleden werd het inbakeren in Nederland herontdekt. De huidige manier van inbakeren is totaal anders en niet belastend voor de baby. Ook worden baby’s tegenwoordig niet standaard ingebakerd. Nu wordt het gebruikt als tijdelijk hulpmiddel, in combinatie met rust en regelmaat, bij onrustige/overactieve baby’s, huilbaby’s en baby’s die slecht slapen.

Uit onderzoeken bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht bleek dat het verminderen van prikkels en het aanbrengen van voorspelbaarheid en regelmaat effect heeft op het verminderen van huilen, maar dat de afname veel sneller bereikt werd wanneer dit gecombineerd werd met inbakeren.

Door constante begrenzing en aanraking krijgt je baby met inbakeren hetzelfde gevoel als in de baarmoeder. Inbakeren is dus niet zielig.

Overweeg je je baby te gaan inbakeren dan is het wel belangrijk om dit veilig te doen. Voor advies en vragen omtrent inbakeren kan je bij de ontspannen uk terecht.

Tijdens een consult wordt bekeken welk inbakersysteem het best bij jouw baby past. Dit inbakersysteem mag gedurende 2 weken uitgeprobeerd worden en kan vervolgens met 5 % korting aangeschaft worden.

 

No comments yet.

Geef een reactie