Advies onrustige baby

 

Als moeder van een onrustig baby heb ik ervaren dat dit heel frustrerend en vermoeiend is. Je ziet dat er iets is, maar het lukt je niet om je baby zo te troosten dat hij/zij voor langere tijd ontspannen is. De tijd waarin je eigenlijk zou willen genieten verandert in een stressvolle tijd.

Wanneer je de indruk hebt dat je een onrustige baby of huilbaby hebt, laat dan altijd controleren of het geen medische oorzaak heeft. Echter blijkt uit onderzoeken van Dr. Karp dat de meeste baby’s die onrustig zijn of excessief huilen gewoon gezond zijn.

Volgens Dr. Karp (kinderarts en tevens universitair docent aan de faculteit geneeskunde van de University of Southern California) zit er een patroon in het huilgedrag van baby’s. Een gezonde baby van enkele weken oud huilt gemiddeld zo’n 1,5 uur per dag. Dan volgt bij zes tot acht weken een piek van 2,5 uur per dag. Bij twaalf weken huilt de baby gemiddeld één uur per dag. Het huilen zou zich vooral ’s avonds voordoen. Dit komt door de opgedane indrukken van de dag en omdat dan vaak ook de meeste krampjes voorkomen.

Wanneer je een gezonde, onrustige baby of huil baby hebt, kan ik samen met jouw  bekijken welke adviezen er bij jou en je baby passen om wat meer ontspanning te krijgen. Een van de adviezen die vaak bij onrustige baby’s of huilbaby’s wordt gegeven is het volgen van een cursus babymassage. Hiermee wordt de baby vaak een stuk rustiger en door het intensieve contact met de baby leer je de baby beter kennen/begrijpen. Ook leert de baby zelf beter zijn/haar eigen lichaam kennen en voelt hoe hij/zij zich kan ontspannen. Het fijne gevoel vermindert vaak het huilen. Samen met yoga zorgt dit er ook voor dat de krampjes kunnen verminderen.

 

 

No comments yet.

Geef een reactie